Az énekes négy díjat vitt haza

Juanes az MTV Latin America nagy nyertese

A kolumbiai Juanes lett az MTV Latin America díj idei nagy győztese. Az énekes négy díjat vitt haza a mexikói Guadalajarából, a tequila hazájából, ahol a díjkiosztó gálát rendezték.

2008.10.18 11:44MTI

A Dios le Pido és a La Camisa Negra című dalok előadójaként világszerte jól ismert Juanes lett az év előadója, a legjobb szólóművésze, a legjobb rockzenésze, s ezen kívül még egy előadói díjjal gazdagította gyűjteményét. A 36 esztendős énekes a négy díj mellett a latin zene legkelendőbb előadója. Több mint tízmillió lemeze fogyott világszerte, s 12 alkalommal nyert Latin Grammy-díjat.

A díjkiosztón fellépő Juanest a közönség tomboló lelkesedéssel, visítozva fogadta. Kijutott az ovációból az egészen más zenei világból idecsöppenő Metallica együttesnek is. Az idei díjazottak között van a Cafe Tacuba, Mexikó egyik legnépszerűbb együttese, amely az alternatív előadók díját vihette el. A chilei Kudai pedig a legjobb pop előadóként kapta a trófeát és elnyerte a legjobb együttesnek vagy duónak járó elismerést. Az MTV latin-amerikai díjait 2002 óta osztják ki.

A legtöbb díjat azóta a mexikói és a kolumbiai zenészek és énekesek vihették el. A mostani gála fellépői között volt a Tokio Hotel, a Public Enemy együttes és Kate Perry énekesnő is. A gálát kétórás csúsztatással közvetítették a televíziós állomások: Latin-Amerikában több mint húsz-, az Egyesült Államokban pedig több mint 80 millióan élvezhették a műsort. A nyerteseket szavazás útján választották ki, ebben az évben több mint 12 millió rajongó küldte el voksát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.