Új fotó sorozat a Magyar Műhely Galériában

Palotás Ágnes A következő állomás című kiállítása

Palotás Ágnes mindamellett, hogy a Magyar Rádió dramaturgja, dokumentarista és portréfényképezéssel foglalkozik. 2002-ben végzett a Szellemkép Szabadiskolában, több éve a KONTAKT Fotóművészeti Kurzusok résztvevője.

2008.10.14 17:00ma.hu

A Magyar Műhely Galériában egy új fotósorozatot állít ki. Körülbelül egy éve mobiltelefonnal készít képeket, a mindennapi munkába járás hosszadalmas és fárasztó rutinutazásai közepette. A mindig éppen kéznél lévő masina vált eszközévé annak, hogy az unalmas zötykölődés során néhány szerethető pillanatot ragadjon ki egy-egy napból. 

Így lassacskán a BKV járatai és állomásai váltak egy "így utazunk mi" fotósorozat díszleteivé, melyből mára egy több száz képből álló szubjektív fotónapló jött létre. A néhol szomorú, néhol ironikus pillanatképek ismerősek mindannyiunk számára: az olvasó, kapaszkodó, ülő, álló, felszálló, leszálló, várakozó, maguk elé bámuló emberek mi vagyunk. A metró ablakaiban tükröződő arcok elvesznek az emlékeinkben, a járművek emblematikus részletei minden egyes nap beleégnek a retinánkba - a narancssárga vagy fűzöld fémvázzal, fáradt üvegtömítő gumival együtt. Életünk töltelékidejének képei ezek, várt úti céljaink és megannyi idegen ember között fáradtan, idegesen, türelmetlenül. 

Hisz' tényleg így utazunk mi. De a kiállítás képei mintha utazásaink kedves oldalát mutatnák meg, amelyeket szívesen nézünk újra, a kiállítótérben csak egy jellegzetes szignál repít vissza bennünket a képek helyszínére mielőtt elhagynánk a galériát és egy újabb úti célt remélve felszállnánk a következő állomáson.
 
A kiállítás megtekinthető: 2008. október 15-től november 14-ig munkanapokon 10-17 óráig

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.