Megnyílt a digitális játszótér újabb szakasza!

Egészségnevelés a Jövő háza kiállítás területén!

Megnyílt a Digitális Játszótér 4. szakasza- Klikk 4.0 -Egészség címmel a Millenárison. A kiállítás tizennégy tematikai egységben dolgozza fel az egészségnevelés, az egészséges életmód legfontosabb kérdéseit. Az egyes tematikai egységeket a helyszínen egy-egy sejt reprezentálja, a témához tartozó tartalmakat a sejtek belsejében elhelyezett audiovizuális eszközök jelenítik meg.

2008.10.07 14:50ma.hu
Béres Alexandra is ott volt!

A Klikk 4.0 kísérletet tesz arra, hogy a magyarországi egészségi állapotok ismeretében felhívja a figyelmet az egészségtudatos magatartásra és az egészséges táplálkozásra. A kiállítás 2009. március 22-ig várja az egyéni érdeklődőket, a családokat és az iskolás csoportokat. 

A kiállítás közel 400 négyzetméteres interaktív terében ügyességi játékok, sportos feladatok is várják a gyerekeket. A térben helyet kapott egy gyermekjátszó is, ahol az óvodások és kisiskolások is megismerkedhetnek az egészséges életmód alapjaival. A kiállítás ideje alatt a galérián tanácsadással, szűrésekkel várják a látogatókat a szakemberek. 

A látogatók a Klikk történetéből már ismert, interaktív játékos rendszerben, a téma szempontjából releváns karakterek segítségével ismerkedhetnek meg az egészséges életmód elemeivel, főbb szabályaival és mindazokkal a kihívásokkal, amelyekkel nap mint nap találkoznak fiatalok és idősebbek egyaránt. 

A kiállítás a test és az életmód megismerésével és tudatos tervezésével kívánja felhívni a figyelmet az egészségre és az egyén felelősségére saját életminőségével kapcsolatosan. A sejtek bejárása után a regisztrált látogatók a játék kérdéseinek megfejtésével szerzett pontszámaik alapján nyereményekben részesülhetnek.

A Millenáris B csarnokában található Jövő Háza Kiállítás olyan újszerű, oktató funkciót lát el, ahol hónapról hónapra különböző célcsoportoknak, számos program és aktivitás kínálkozik egyes készségek és ismeretek elsajátítására, fejlesztésére. A kiállítások önmagukban rendelkeznek ismeretterjesztési, tudományos funkcióval.
 
Egy-egy témát, tudományterületet körbejárva az alapismeretektől kínálnak tartalmat és megismerési utakat az érdeklődők számára. Az alapok megismerését követően a szakmai előadások, oktató programok, és játékok lehetőséget teremtenek a látogató számára a témákban való elmélyülésre is. 

Jövő Iskolája foglalkozásain olyan kapcsolódó témák kerülnek feldolgozásra, amelyek bármilyen évfolyam számára relevánsak, és felhasználhatóak az iskolai tananyag elsajátítása során. Az itt zajló foglalkozások helyettesítik és kiegészítik az iskola falain belüli órákat, feladatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.