Megszűnt a vita

Új finanszírozási tervet készített az egészségbiztosító

A Világgazdaság értesülése szerint új finanszírozási tervet készített az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), ezzel pedig megszűnhet a folyamatos vita a kórházi teljesítmények korlátozásáról.

2008.10.06 06:50Világgazdaság

Kiss Zsolt, az OEP finanszírozási főosztályának vezetője szerint az átalakított rendszerben januártól a "pénz követné a beteget", azaz rugalmasan kezelnék az intézményekkel kötött finanszírozási szerződéseket, és azokon negyedévente, a "betegmozgásokat követve" változtatnának. 

A gyógyításért járó pénzt feladathoz, lakosságszámhoz, továbbá ahhoz kötnék, hogy a páciens az intézményrendszer melyik szintjén kap ellátást. A teljesítményvolumen-korlát átalakítását szolgáló javaslat a jövő évi költségvetési törvény elfogadását követően jelenhet meg a jogszabályokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.