Székfoglaló - Vágy és Valóság

Az Intérieur Magazin designszék kiállítása

A tizedik évfolyamához érkező Intérieur Magazin rendhagyó születésnapi kiállítással ünnepli e kerek évfordulót. A magazin szerkesztősége harminc, a designnal eltérő módon foglalkozó szakembert - tervezőt, építészt, szakújságírót, festőművészt - kért fel egy, az elmúlt tíz évben tervezett és designtörténeti szempontból figyelemre méltó szék kiválasztására.

2008.10.06 19:00ma.hu

Az alkotásokat néhány soros „székfoglalók” kísérik, amelyekben a bútorok érdemeit és döntésük szempontjait emelik ki a felkértek. A székek háromdimenziós valójukban, illetve – amennyiben itthon nem beszerezhetők - molinóra fotózott, méretarányos változatban tűnnek fel a kiállítótérben. 

Olyan tervezők munkái láthatók, mint Philip Stark, Ron Arad, Maarten Van Severen, Eero Aarnio, Alberto Meda, Marcel Wanders, hogy csak néhány nevet említsünk a sorból. 

A kiállítás koncepciója mellett a helyszín, a Pintér Antik is rendhagyó, hiszen először vonja be a régiségkereskedéseiről ismert Falk Miksa utcát a Design Hét eseményeibe.

Helyszín: Pintér Antik és Pintér Sonja Galéria -1055 Budapest Falk Miksa utca 10. 

A kiállítás megtekinthető: 2008. október 7-11-ig, 10-18 óra között A kiállítást 8-án, szerdán az alábbi előadások kísérik: Október 8. délelőtt 11 óra A bútor − a fogyasztás és a techné esztétikája 

Előadó: Vásárhelyi János a székek kiváló ismerője, Ferenczy Noémi-díjas bútortervező, 2006 óta a MOME felkért docense tart előadást arról, miként alakult a nemzetközi bútorgyártás az elmúlt néhány évben, milyen technológiai, formai innovációk, szemléletbeli változások tapasztalhatók e területen.

Október 8. délelőtt 12 óra Nincs univerzális szék 

Előadó: Kispál Ágnes Evelin tavaly végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán. Mostanáig csak szűk, szakmai körben ismert és méltatott diplomamunkáját a fenti témában írta. 

Előadásában arról hallunk, hogy miként alakult a széknek mint képzőművészeti objektumnak a történet 1945-től napjainkig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.