Május 14-én lesz a finálé

Jövőre Stockholmban rendezik az Eurovíziós Dalfesztivált

A szerdán közzétett döntés alapján a svéd főváros 1975 és 2000 után 2016-ban már harmadszor lesz a világ legnagyobb dalversenyének helyszíne. A finálét május 14-én, a Globe Arenában tartják.

2015.07.08 13:34MTI

A szervező az SVT, a svéd közszolgálati televízió viszonylag hamar döntött Mans Zelmerlöw svéd versenyző májusi bécsi győzelme után. Martin Österdahl, a dalfesztivál vezető producere szerint Stockholm jól átgondolt ajánlatot nyújtott be, ami garantálja, hogy az esemény ismét a lehető legmagasabb színvonalú lesz.

"Stockholm maga a zene. Városunk kiemelkedő a zenei tevékenységek terén" - fogalmazott Karin Wanngard polgármester.

A Globe Arena, amely már a 2000-es dalfesztiválnak is helyszíne volt, 14-16 ezer fő befogadására képes. A show végleges kapacitását a kamerapozíciók alapján határozzák meg.

Az elődöntőket 2016. május 10-én és 12-én rendezik meg, a jegyek értékesítéséről várhatóan az év során közölnek információkat a szervezők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.