Kontinenseken át

Eurovíziós Dalfesztivál - Csaknem 200 millióan látták a döntőt

Az idén hatvanadik alkalommal rendezték meg a versenyt.

2015.06.03 11:34MTI

Csaknem kétszázmillióan látták az Eurovíziós Dalfesztivál bécsi közvetítéseit - áll az idén hatvanadik alkalommal megrendezett versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szerdai közleményében.

Mint írják, a világ legnagyobb nem sporttémájú televíziós eseményét 40 országban 197 millióan látták; ez kétmillióval több az előző évinél.

Miközben az EBU-tagszervezetek közszolgálati csatornái egy átlagos este főműsoridőben 16,4 százalékos közönségarányt érnek el, a döntő 39,6 százalékos eredményt hozott, a készülék elé ültetve a nehezen elérhető fiatalabb nemzedékeket is.

A két elődöntőt követő finálét Mans Zelmerlöw svéd énekes nyerte május 23-án Heroes (Hősök) című dalával Bécsben. A Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című számával a 20. helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.