Rádió-televízió

Ma van a közmédia német tematikus napja

Vendégségben Németország címmel német tematikus napot tart ma a közmédia, az egész napos műsorfolyamban a televíziós és rádiós csatornákon számos érdekességgel találkozhatnak a nézők és a hallgatók.

2014.11.30 08:36MTI

A műsorfolyam aktualitását az adja, hogy idén ünnepeltük a vasfüggöny lehullásának, a berlini fal leomlásának és a német újraegyesítésnek a 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból a tematikus napon számos olyan interjú vagy interjúrészlet kerül adásba, amelyeket meghatározó német politikusokkal készített a közmédia stábja.

A műsorban emellett bemutatják a két ország közötti szoros gazdasági, oktatási, egészségügyi, kulturális és sportkapcsolatokat.

Beszélgetést láthatnak majd a nézők a Regensburgban élő Hacki Tamás füttyművésszel és az 1975 óta Németországban élő Leslie Mandoki zenésszel, aki a Bayern München zenei igazgatója is. Bemutatják a nézőknek a legendás müncheni klub otthonát, az Allianz Arenát, megszólal a magyar labdarúgó-válogatottat három Eb-selejtezőn irányító, egyébként a berlini Hertha BSC-nél edzősködő Dárdai Pál is.

A tematikus napon két külső helyszínről, a Goethe Intézetből és az Andrássy-egyetemről lesznek bejelentkezések, a stúdióban pedig német származású ismert emberekkel - többek között Kóbor János zenésszel - beszélgetnek a műsorvezetők, Volf-Nagy Tünde, Horváth Szilárd és a német művészvilágot jól ismerő Ernyey Béla. Bock József borásszal és Michelisz Norbert autóversenyzővel riportot láthatnak a nézők.

Megismerkedhetnek a nézők a magyarországi német kisebbség szokásaival, táncaival, jellegzetes ételeivel, így például a babos tészta és smarni titkaiba is beavatják az érdeklődőket.

Az M1 és a Duna mellett a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió kapcsolódik be a tematikus nap programjába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.