Közmédia napja

Itthon vagy! - több mint másfél millióan kapcsolódtak be a műsorba

Mintegy 1,7 millió néző kapcsolódott be az M1-en és a Duna Worldön a Szent Mihály-nap alkalmából sugárzott Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című egész napos műsorfolyamba szombaton.

2014.09.29 19:44MTI
freedigitalphotos.net/Ambro

A hortobágyi madárkórháztól kezdve a postagalamb-világbajnokságig különféle érdekességekről számoltak be a közmédia munkatársai a szombati műsorfolyamban, amelyben mintegy 25 helyszínről bejelentkezések, stúdióbeszélgetések és előre leforgatott anyagok is helyet kaptak.

Az M1 csaknem négy és fél órában, a Duna World hat órában számolt be az eseményekről - áll a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményében. A délelőtti műsorsávban az M1-en több mint 528 ezer ember követte a műsor bejelentkezéseit, míg a Duna World ugyanebben az időszakban 255 ezer nézőt kapcsolt be a közvetítésbe.

Délután csaknem 761 ezren néztek bele a Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! adásába. A nap csúcspontja az esti tűzgyújtás volt - írták, hozzátéve: a kezdeményezés sikerességét jelzi, hogy több mint 1600 településen gyúltak meg a Szent Mihály-napi tüzek.

Akik nem a helyszínen ünnepeltek, azok továbbra is az M1 és a Duna World csatornákon keresztül követhették az eseményeket: mintegy 329 ezren nézték végig az esti adást, és több mint 792 ezren kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb ideig a közvetítésbe. Az egész nap folyamán a teljes népesség 19 százaléka, 1,7 millió ember csatlakozott a televízión keresztül az eseménysorozathoz - közölték.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.