Könyvajánló

Mi történik, ha egyik napról a másikra a világ lakosságának 99,9%-a nem tud többé aludni?

Október 28-án jelenik meg Adrian Barnes bemutatkozó regénye, az Álmatlanok, amiért a szerzőt 2013-ban az Arthur C. Clarke-díjra jelölték és a szaksajtó az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és egyben legfélelmetesebb új hangjának tekinti.

2014.10.04 23:30ma.hu

Egy igazi apokalipszisregénnyel van dolgunk, aminek az alapötlete: mi történik, ha egyik napról a másikra a világ lakosságának 99,9%-a nem tud többé aludni? Hat napnyi teljes alvásmegvonás után bekövetkezik az alvásdeprivációs pszichózis. Négy hét után a test belehal. A két időpont között pedig elszabadul a pánik és a pokol. Egy bizarr új világ jön létre, amelyben azok veszik át a vezetést, akik korábban a társadalom peremére szorultak, és az új hatalom egészben nyeli le a régit.

Forrás: Agave kiadó


A szerzőről

Forrás: Agave kiadó

Adrian Barnes Angliában született, de Kanadában nőtt fel, és mind a mai napig ott él. A Selkirki Főiskolán tanít angolt és kreatív írást, emellett több online hírportál tulajdonosa és működtetője. Barnes első regénye a nagy kritikai sikert arató Nod, amit a megjelenése után jelöltek a rangos Arthur C. Clarke-díjra, a filmjogokat pedig megvásárolta a 20th Century Fox. A következő kötete várhatóan Neverhasbeen címmel jelenik meg 2015-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.