Könyvajánló

Ilyen egy könyvmoly regényes élete

Ez a regény mindenkinek szól, akinek az életét meghatározzák a könyvek!

2014.09.29 00:30ma.hu

A. J. Fikry, a kiégett könyvesboltos nehéz éveket tudhat maga mögött: meghalt a felesége; az üzlete rosszabbul megy, mint valaha; ráadásul ellopták tőle legnagyobb értékét is, egy Poe verseket tartalmazó ritka kötetet. Idővel elfordul az emberektől, és még a könyvei sem nyújtanak számára vigaszt, mert a rohamosan változó világra emlékeztetik.  Egy váratlan esemény folytán viszont kénytelen lesz újrakezdeni az életét, mert egy kislányról is gondoskodnia kell. A mogorva és életunt férfi hamarosan más szemmel néz a világra, igaz barátokra lel, újra szerelmes lesz, a könyvesboltja pedig a kisváros nyüzsgő központjává alakul át.

Gabrielle Zevin jó humorérzékkel megírt, varázslatos regénye tisztelgés a könyvek világa előtt, szerelmeslevél arról, miért szeretünk olvasni és miért zárunk bizonyos embereket a szívünkbe. Nélkülözhetetlen olvasmány azoknak, akiknek a könyvek a legjobb barátai és azoknak, akik hisznek abban, hogy „Senki sem különálló sziget”.

Forrás: Agave kiadó


A szerzőről

Gabrielle Zevin 1977-ben született New Yorkban. A Harvardon szerzett diplomát angol és amerikai irodalomtörténetből, ezt követően pedig előbb zenekritikus, majd később író lett. Az első regényét 2005-ben írta Elsewhere címmel: a kötet egy évvel később az eredetiségéért megkapta a Borders Csoport irodalmi díját, és a Carnegie-díjra is jelölték. Zevin azóta is töretlenül ír, és minden egyes új regénye felülmúlja az előző sikerét. A legújabb, Egy könyvmoly regényes élete című műve a megjelenését követően azonnal a New York Times bestseller listájára került.

A könyvek mellett Zevin másik nagy szerelme a forgatókönyvírás. Eddigi legismertebb munkája az Independent Spirit-díjra jelölt A nő másik arca című film Aaron Eckharttal és Helena Bonham Carterrel a főszerepben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.