A rózsa nevéből

Televíziós filmsorozat készül Umberto Eco klasszikusából

"Eco regényén, az elmúlt ötven év legelterjedtebb olasz nyelvű művén dolgozni igazán nagy kihívás" - fogalmazott a forgatókönyvíró.

2014.07.02 03:30MTI

Hatrészes tv-filmsorozatot készít Umberto Eco A rózsa neve című művéből a RAI, az olasz köztelevízió.

A megfilmesítési jogokat Matteo Levi producer szerezte meg - közölte a La Repubblica című római napilag kedden.

A forgatókönyvet Andrea Porporati írja, aki a Polip című tévésorozat készítésében is részt vett. "Eco regényén, az elmúlt ötven év legelterjedtebb olasz nyelvű művén dolgozni igazán nagy kihívás" - fogalmazott a forgatókönyvíró.

Egyelőre sem a rendező, sem a színészek nevét nem közölték. A forgatást a tervek szerint 2015-ben kezdik.

Umberto Eco elégedett a projekttel. "A rózsa neve túl bonyolult regény egyetlen filmhez, a sorozat sokkal jobb" - mondta az író.

A bestsellert már 1986-ban megfilmesítette Jacques Annaud, Baskerville-i Vilmos szerepét Sean Connery játszotta. A középkori kolostorban játszódó misztikus és véres eseményekről szóló kétórás film világsikert aratott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.