Bemutatkozik a Szabad RádiókSzervezete

I. Szabadrádiós Fesztivál a Gödörben

2008. aug. 23-án egész napos esemény keretében kerül sor a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének bemutatkozó rendezvényére, az I. Szabadrádiós Fesztiválra a budapesti Gödör Klubban.

2008.08.15 19:30ma.hu
Fesztivál hangulatból nem lesz hiány!

A fesztiválon számos hazai közösségi és kisközösségi rádió képviselteti magát standdal és különböző programokkal. 

Az érdeklődők két kitelepülő stúdióban is nyomon követhetik és ki is próbálhatják, a műsorkészítést. Emellett számos előadás, kerekasztal- beszélgetés, workshop és a szabad rádiók izgalmas zenei kínálatát bemutató koncertek várhatók – sok esetben maguk a rádiósok részvételével. 

A rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak a műsorkészítőkkel, kipróbálhatják az interjú- vagy akár hangjátékkészítést, mixelhetnek bakeliteket szakértő DJ-k segítségével, megismerhetik a szabad rádiók működését, sőt ha kedvet kapnak, jelentkezhetnek is műsorkészítőnek. Programok 

A fesztiválon fellépő zenekarok kiválasztásánál elsősorban arra törekedtek a szervezők, hogy minél inkább megpróbálják érzékeltetni a rádiók sokszínű zenei világát.
 
Az elhangzó produkciók nagy többsége – a slágergyárak produkálta tömegtermékekkel tökéletes ellentétben - a zenét mint önkifejezést használó, olykor akár kísérletező darabok és előadók. 

Fellépnek: 

15:00 Nagyszínpad: Rádióközi zajimprovizációs performance

16:00 Terasz: Magyar Dudazenekar + Magyar Tekerőzenekar

17:00 Kávézó: Hammer of Gods 

18:00 Nagyszínpad: Pándi/Keszei/Halmos/Prell + Tigrics + Grencsó

19:00 Kávézó: Grabanc

20:00 Terasz A Hawk And A Hacksaw (USA) + Kovács Ferenc

21:00 Kávézó: Técsői Banda

22 :00 Nagyszínpad: Kaukázus

A lépcső tetején egész nap szabadrádiós DJ-k játszanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.