Színes kavalkád vár mindenkit a Jövő Házában!

III. Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál

Szeptember első három napjában kerül megrendezésre - immár második alkalommal - a Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál. Idén is igen neves művészeket lát vendégül a fesztivál: itt lesz a dán Theatret Kimbri társulata, eljön a Kijevi Ukrán Színház, lesz Lengyel Jurta és persze több magyar bábszínház is bemutatkozik. Mindezek mellett mindenkit szerettettel várnak bábműhelyeinkbe, a mutatványosok utcájába és meseházainkba.

2008.08.07 14:00ma.hu
Dah színház

Program: 

szeptember 1., péntek 
Komédiás Tér 

16.00- 19.00 Mutatványosok utcája: középkori vásártér képmutogatókkal, középkori játékokkal, vásári komédiásokkal, mesterség-bemutatókkal Szabadtéri Színpad 
17.00 Veszprémi Kabóca Bábszínház: Mirkó királyfi (magyar népmese) 
Kövessük a táltos útját az Üveghegyen át a Selyemrétre, éljük át a repülés igézetét és a küzdelmet a forrongó csatamezőn! A Mirkó királyfiban a varázslat valóban megelevenedik a színpadon, az előadás zenei- és látványelemei pedig ennek minket is részesévé tesznek. 

19.00 Wandering - Memento mori - koncert régi kelet-európai dalokból és zenékből Jacek és Alicia Halas közreműködésével 

szeptember 2., szombat 
Komédiás Tér 

10.00 - 18.00: Mutatványosok utcája: középkori vásártér képmutogatókkal, zsonglőrökkel, vásári komédiásokkal, mesterség-bemutatókkal, középkori játékokkal Bábműhely - alkotókkal, tervezőkkel, rendezőkkel 

15.00-17.00: Ládafia Bábszínház
 
Lengyel Jurta 
13.00 Theater Variete 
17.00 Lengyel tradicionális tánc és chine tánc tanítása Jacek Halassal Égsátor - jurta színház Mesék, muzsikák, táncok kézműves varázslatok kicsnykéknek, nagyocskáknak s felnőtteknek a világ kezdetéről s végezetéről s csudálatos teremtményeiről napkeltétől a nap nyugovásáig, augusztusi csillagok hullásáig... 

12.00 Róka Szabolcs meseháza
14.00 Tábita Bábcsoport: Jónás és a Cethal Teátrum 
11.00 Vaskakas Bábszínház (Győr): Ló nélküli lovag 
20.30 Én, Antigoné - ógörög remix egy részben
Az előadás az antik történet úrjaértelmezése; igyekszik rekonstruálni az Oidipus és Antigoné drámák valós, mindannyiunk számára megélhető tartalmait. A hősnő a mítosztól megfosztva, pőrén áll előttünk, bepillantást engedve gondolataiba, tetteinek motivációiba. 

Szabadtéri Színpad 
16.00 Mesebolt Bábszínház - Bőrönd csoda - csudacirkusz
18.00 Écsi Gyöngyi Meseháza: Hét szín búzaszem 
19.00 Theatret Kimbri The Raven (A holló) A holló mindig is egy mitikus madár volt, az istenek hírvivője, a sámánok és boszorkányok totem állata. Az élet azon részéhez kötődik, ami se nem logikus, se nem igazságos.

Veszprémi Kabóca Bábszínház

szeptember 3., vasárnap 
Komédiás Tér 

0.00 – 18.00:Mutatványosok utcája:középkori vásártér képmutogatókkal, zsonglőrökkel, ügyességi játékokkal, vásári komédiásokkal, mesterség-bemutatókkal Tintaló Társulat: Bábcirkusz Bábműhely – alkotókkal, tervezőkkel, rendezőkkel 

15.00 Levendula Színház: Turka, a táncoló kecske - vásári játékok 
Zsuzsi néni bábműhelye Turka-készítés és táncoltatás 

Lengyel Jurta 
13.00 Lengyel tradicionális tánc és chine tánc tanítása Jacek Halassal
17.00 Theatret Kimbri: The Sealwoman (A fóka asszony)
19.00 Zenés parádé a Jurta körül Égsátor – jurta színház Mesék, muzsikák, táncok kézműves varázslatok kicsnykéknek, nagyocskáknak s felnőtteknek a világ kezdetéről s végezetéről s csudálatos teremtményeiről napkeltétől a nap nyugovásáig, augusztusi csillagok hullásáig.

10.30, 14.00 Róka Szabolcs meseháza: Mátyás király meséi, Szent György és a sárkány 
12.00 Százszorszép Bóbiska Egyszemélyes bábjáték 

Szabadtéri Színpad 
11.00 Levendula Színház – Mészöly Miklós: Törpetorony Teátrum 
16.00 Pécsi Bóbita Bábszínház: Rigócsőr király (fény- és mesejáték 5 éves kortól) A Grimm testvérek meséjét bábszínpadra írta: Zalán Tibor.

20.00 Dah Színház (Kijevi Ukrán Színház): III. Richard - prológus Vladislav Troitsky társulata sokat épít a mozgásra. 

A DakhaBrakha etno-káosz zenekar bevonásával a rituálék világába nyúlnak vissza, az autentikus ukrán éneket keverik a világ különböző ritmusaival, olyan hangszerekkel fűszerezve mint a gordonka, az orosz „treschoki", rumbatök, de indiai dobok és buddhista gong is megtalálható náluk. Kellékeik közt álarcok, jelmezeik közt festőien pompázatos ukrán és keleti népviselet található, díszletként gyakran kézzel szőtt, lenyűgöző szőnyegeket használnak. „Az orosz kultúrán nőttem fel, nem beszélek ukránul, soha nem éltem falun. És egyszer csak közös munkába kezdek a Bojichi népi együttessel. Hiszen a valódi kultúrában, nyelvben és dalban olyan erő van, mint a földben, olyan energia áramlik belőlük, hogy azt a közönség is nyitott szívvel és lélekkel fogadja be." – mondta Valdislav Troicky, rendező.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.