Kezdődik a THEALTER Fesztivál

Immár 18. alkalommal rendezik meg a színházi fesztivált Szegeden

A Régi Zsinagógabeli megnyitóval veszi kezdetét a THEALTER Fesztivál Szegeden, a MASZK Egyesület szervezésében. A metamorfózis jegyében zajlik majd a 18. THEALTER fesztivál, amit a Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület rendez július 23-27. között.

2008.07.23 13:30ma.hu

Az alternatív színházak találkozójának átváltozása két új fesztiválrész megjelenését is magában foglalja. Az egyik egy gyerektábor, igazi játékos alkotóműhely. A THEALTER szervezői már régen nyitni szerettek volna a fiatalok felé, ezért idén az első Ekisfeszt Akadémia mellett - ami az egyetemistáknak ad bemutatkozási lehetőséget - a gyermekekre is gondoltak.  Játszóházak és műhelyfoglalkozások várják a gyermemeket. 

A fénykaland fotózni vágyóknak, a drámaland játszani vágyóknak, grafikai műhely varászkezűeknek, ahol a hidegtű technikával is megismerkedhetnek, filmkaland ifjú filmeseknek, valamint a zene- és tánckaland örömzenélni és táncolni vágyóknak. 

Délutánonként lesznek úgynevezett metamorfózis-játékok, ami azt jelenti, hogy a műhelyek csinálnak egymásnak meglepetésjátékokat. Ezek néha az utcán is játszódnak. Lesznek előadások, filmvetítések, színdarabok is. 

Működni fog a Gyerekszáj Rádió, és nevezni lehet majd rajzpályázatra. A táborban lesz egy sátor, ahol a gyerekek olyanná maszkírozhatják a betérő felnőtteket, amilyen lényt, állatot kinéznek belőlük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.