Nőtt a látogatottság

Torrent ide vagy oda - többet járunk moziba

Becslések szerint tavaly 9,9 millió fizető nézőjük volt a hazai filmszínházaknak, és összesen mintegy 13,2 milliárd forint maradt a jegypénztáraknál.

2014.04.29 08:52MTI

Sok év csökkenés után tavaly újra nőtt a hazai mozik látogatottsága és bevételük - írja a Világgazdaság keddi számában.

Feldmájer Sándor, a Magyarországi Filmforgalmazók Egyesületének elnöke a lapnak elmondta: becslések szerint tavaly 9,9 millió fizető nézője volt a hazai filmszínházaknak, és összesen mintegy 13,2 milliárd forint maradt a jegypénztáraknál.

Az egyesület elnöke emlékeztetett arra, hogy 2012-ben csak 9,4 millió néző volt, ami 11,9 milliárd forint bevételt eredményezett, 2011-ben 9,5 millióan mentek moziba, összesen pedig mintegy 11,4 milliárd forintot fizettek ki.

A szakmai szervezet adatai szerint 2006-ban még 12 millióan váltottak mozijegyet - írja a Világgazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.