Nehéz állatkertben szaporítani

Nevet keresnek az állatkert jegesmedvebocsának

Nevet keresnek a bremerhaveni állatkert decemberben született jegesmedvebocsának, amelyről szerdán az első vizsgálaton derült ki, hogy nőstény.

2014.03.06 03:30MTI
Képünk illusztráció

Azért különösen nagy az öröm a két és fél hónapos állat nemét illetően, mert az állatkertekben lényegesen több hím, mint nőstény jegesmedve születik - emelte ki az intézmény igazgatója, Heike Kück.

A fiatal állatot szerdán vizsgálták meg először közelebbről, és megkapta szükséges oltásait is. A decemberben született medvebocs 8,5 kilogrammot nyom.

A jegesmedvét nehéz állatkertekben szaporítani, 2011-ben például világszerte csak kilenc cseperedett. Bremerhavenben 1935 és 1972 között 23 jegesmedve nőtt fel, közülük 15-öt hozott világra egy Suse II nevű nőstény. 1972 óta tavaly decemberben született ismét jegesmedve a bremerhaveni állatkertben.

Az egyelőre nevenincs bocsot áprilisban láthatják az állatkert látogatói először.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.