Kiállítás kísérleti filmekből

Izgalmas események a Tűzraktérben

Doktor Varsányiné címmel kísérleti filmekből álló kiállítás nyílik csütörtökön a fővárosi Tűzraktérben.

2008.08.07 17:05ma.hu

A kiállításon olyan, az elmúlt 40 évben a Balázs Béla Stúdióban és a Pannónia Filmstúdióban készült kísérleti filmeket vetítenek, amelyekben Budapest belvárosa jelenik meg a '60-as évektől a '90-es évekig. 

Czakó Ferenc, Háy Ágnes, Huszárik Zoltán, Kovásznai György, Macskássy Katalin, Mihályfy Sándor, Mész András, Novák Márk, Pintér György, Ragályi Elemér, Reisenbüchler Sándor, Révész László, Szabó István, Sőth Sándor, Sugár János, valamint Szorgent Sándor egy-egy alkotását tűzik műsorra az iskolaépület 18 termében. 

Az érdeklődők a kiállításon animációs és más filmes technikával készült szerzői rövidfilmeket, játékfilmeket, valamint dokumentumfilmeket láthatnak klasszikus tévéképernyőkön. 

Az augusztus 31-ig minden nap délután három órától éjfélig látogatható tárlat címe - Hozott szalonnával egérirtást vállal doktor Varsányiné - idézet Örkény István Budapest című egyperceséből, amelyből Macskássy Kati Mi lenne Budapesten, ha... címmel készített animációs filmet 1970-ben. 

A tárlathoz egy, a Munkacsoport (Bulcsú Tamás és Fortvingler Éva), valamint az N és n galéria (Nagy Bálint) által készített építészeti tárgyú installáció is kapcsolódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.