Különleges zenei kínálat!

Határmenti világzenei fesztivál Panyolán

Különleges zenei kínálattal várja a világzene és a népzene kedvelőit augusztus 8. és 10. között a III. Határmenti Világzenei Fesztivál, amelyet a magyar-ukrán-román határhoz közel, a Tisza-Szamos-közben fekvő Panyolán rendeznek meg.

2008.07.31 17:00MTI
Szalóki Ági is fellép

A fesztivál nyitó napján, augusztus 8-án, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági lép fel a környező országok tradicionális dallamaival. Őket váltja a színpadon a népi és könnyűzenei "érzéseket" feldolgozó Folkerror. 

Augusztus 9-én, szombaton a magyar-kolumbiai Dely Dávid és zenekara, a Tumba Y Quema, valamint a francia Abdul Aziz játszik a világzene szerelmeseinek. A banda egyéni hangját a dél-amerikai országban, illetve a karibi térségben élő afrikai diaszpóra zenei stílusai és ritmusvilága határozza meg, de a rock, a reggae, az afro-beat és a jazz elemei is megjelennek muzsikájában. 

Abdul Aziz pedig Nyugat-Afrika - Mali, Guinea, Szenegál, Burkina Faso - zenei hagyományait hozza el Panyolára. Szintén szombaton lépnek fel a kárpátaljai Tiszapéterfalva, Dercen és Nevetlenfalu zenészei és táncosai, az erdélyi Gyimesközéplok muzsikusai pedig gyerekcsapat karéjában húzzák majd a talpalávalót.
 
Az augusztus 10-i, vasárnapi záró napon a főszerepet az autentikus cigányzene kapja. A szabolcsi Paszabról a Parno Graszt muzsikál, fellép a zenészeit tekintve nemzetközi együttesnek számító román Nadara, és meglepetésvendég is érkezik a Kárpátaljáról egy multikulturális együttes formájában, amely rutén, magyar, román, hucul és zsidó dallamokat szólaltat meg autentikus stílusban. 

A kis szatmári faluban a zenei csemegék mellett kiállításokkal, filmvetítésekkel és helyi gasztronómiai különlegességekkel is várják a látogatókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.