Érdekes lehet

A Disney rendezheti az új Indiana Jones-filmeket

A Walt Disney Co. megvette az eljövendő Indiana Jones-filmek marketing- és forgalmazási jogait a nagy sikerű kalandfilmsorozat első négy részét forgalmazó Paramount Picturestől.

2013.12.08 17:05MTI
www.geeksofdoom.com

A két filmvállalat hétvégén kiadott közleménye szerint a Viacom céghez tartozó Paramount megőrzi az első négy film forgalmazási jogait. Az eddigi Indiana Jones-filmeket a Lucasfilm gyártotta, amelyet tavaly felvásárolt a Disney.

A Disney stúdió egyelőre nem kecsegtette új folytatásokkal az Indiana Jones-rajongókat, bár a most megkötött szerződés megkönnyíti egy ötödik epizód elkészítését. A megállapodásban azt is rögzítették, hogy a Paramount részesedni fog minden esetleges folytatás bevételéből.

A sorozat első darabja, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben készült. A kalandhős archeológus professzor szerepét Harrison Ford alakította mind a négy Indiana Jones-filmben. Az utolsó epizód, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba. A világszerte összesen csaknem kétmilliárd dolláros jegybevételt elérő filmsorozat minden részét Steven Spielberg rendezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.