A Tartuffe-ot mutatják be

Rijekában vendégszerepelnek a Nemzeti Színház művészei

Rijekába (Fiume) utazik a Nemzeti Színház Tartuffe-előadása az Ivan Zajc Horvát Nemzeti Színház meghívására, az előadást a jövő héten kétszer is bemutatják.

2013.05.29 08:58MTI

A Nemzeti Színház művészei kedden és szerdán este lépnek a pódiumra a Tartuffe-el Alföldi Róbert rendezésében - olvasható a színház honlapján. 

A Moliere műve alapján, Parti Nagy Lajos írásából született előadást 2006. október 2-án mutatták be a színházban a Szentendrei Teátrum és a Nemzeti Színház közös produkciójaként. A Tartuffe szerepét alakító László Zsolt és az Orgont játszó Stohl András mellett Csoma Judit, Udvaros Dorottya, Farkas Dénes, Murányi Tünde, Gáspár Kata, Hevér Gábor és Rátóti Zoltán lép színpadra az előadásban. 

A produkció díszlettervezője Menczel Róbert, a jelmeztervező Gyarmathy Ágnes, a mozgás megtervezése Király Attila munkája. Alföldi Róbert a darab eredeti változatához nyúlt vissza, és eszerint a játék Tartuffe diadalával végződik. 

Alföldi Róbertet jól ismerik Rijekában a színházkedvelők, mert 2010-ben megrendezte Arisztophanész komédiáját, a Lüzisztratét a helyi társulattal, míg az idei évad elején nagy sikert aratott Beaumarchais vígjátéka, a Figaró házassága avagy Egy bolond nap című, amelyet ugyancsak a rijekai színház színészeivel állított színpadra. 

A horvát színház honlapján Udvaros Dorottya kosztümös képével népszerűsítik a magyar nemzeti színház előadásait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.