Rákóczi Szövetség

Nemzeti összetartozás napja: 2600 Kárpát-medencei középiskolás indul útnak

A jelentkezés feltétele az volt, hogy június 4-én a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépve ellátogatnak egy másik ország magyar iskolájához, ahol közös programot bonyolítanak le.

2013.05.24 08:42MTI

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében nyolcvan Kárpát-medencei középiskola több mint 2600 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához.

A diákutaztatási programot pályázat keretében hirdette meg a Rákóczi Szövetség, és bármely Kárpát-medencei középiskola pályázhatott. A jelentkezés feltétele az volt, hogy június 4-én a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépve ellátogatnak egy másik ország magyar iskolájához, ahol közös programot bonyolítanak le.

A pályázat keretében 200 ezer forint utazási támogatást lehetett elnyerni. A sikerrel pályázó nyolcvan iskola közül 48 magyarországi, 15 erdélyi, 11 felvidéki, három délvidéki és három kárpátaljai. Előfordul az is, hogy több határt átlépve erdélyi iskola utazik a Felvidékre, Kárpátaljára. A Rákóczi Szövetség minden pályázó iskolát támogatásban részesített - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.