A szobrot három darabra vágtak

Gyűjtés indult a Rákóczi-szobor helyreállításáért

Sátoraljaújhely önkormányzata gyűjtést indított II. Rákóczi Ferenc szobrának helyreállításáért, a bronzból készült alkotást az elmúlt hétvégén döntötték le talapzatáról, és lopták el akkor még ismeretlenek a felvidéki Borsiból, a fejedelem szülőháza elől.

2013.03.05 08:00MTI

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere bejelentette: segíteni szeretnék a szobor helyreállítását, gyűjtést kezdeményeznek, az adományokat a polgármesteri hivatalban elhelyezett urnába várják, amelyen feltüntették az önkormányzat számlaszámát. Ezt közzétették a város honlapján - satoraljaujhely.hu - is.
   
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap cikke emlékeztetet arra, hogy a sátoraljaújhelyi rendőrök segítségével még a lopás napján sikerült megtalálni a település egyik garázsában a szobrot, amelyet akkorra már három darabra vágtak. A tetteseket elfogták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.