Tatabányai színesfém-átvevőhelyről

Szétvágva került elő a tatai temetőből ellopott szobor

Darabokra vágva, egy tatabányai színesfém-átvevőhelyen találták meg Flóris Benő mellszobrát, amelyet az egykori néptanítónak a tatai temetőben található síremlékéről lopott el két férfi a napokban.

2013.01.30 10:23MTI

A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmény elkövetését - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szobor maradványait a tatabányai rendőrök találták meg múlt pénteken egy fémkereskedés ellenőrzésekor. A nyomozók lefoglalták és összeillesztették a darabokat, de akkor még nem tudták bűncselekményhez kötni a tárgyakat.

Két nap múlva a tatai polgármesteri hivatal képviselője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki eltulajdonította a 19. században élt Flóris Benő néptanító bronz mellszobrát. A nyomozók további két nap alatt elfogtak egy 22 és egy 26 éves férfit, akik beismerték a lopást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.