Egy teljes héten keresztül

Túrák, játékok, programok - nemzeti parkok ünnepe júniusban

Szakvezetéses túrákkal, természetismereti játékokkal és családi programokkal is várják a természet szerelmeseit a magyar nemzeti parkok és védett természeti területek június 7. és 16. között a magyar nemzeti parkok hetén.

2013.05.24 15:52MTI

A rendezvény központi nyitóhétvégéjének június 7-9-én ezúttal a Hortobágyi Nemzeti Park és Debrecen ad teret.
 
A debreceni Emlékkertben hagyományőrző kézművesek bemutatói, szakvezetéses túrák, ifjú természetvédelmi őrök Kócsagőr-próbája, természetismereti játékok, koncertek, előadások, könyvbemutatók szórakoztatják a látogatókat. 

A program csatlakozik a Debreceni Pulyka Napok és a Debreceni Ünnepi Könyvhét rendezvényeihez is - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel. Június 7-én a hortobágyi látogatóközpontban neves szakemberek tartanak előadásokat a nemzeti parki ökoturisztikai termékfejlesztés lehetőségeiről, 9-én az érdeklődők ingyenes szakvezetéses túrákon vehetnek részt a nemzeti parkban gyalog, kenuval és kerékpáron. 

A hortobágyi látogatóközpont udvarán kézműves bemutató és vásár várja a látogatókat. Ezen a napon számos bemutatóhely, így a Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágy-halastavi kisvasút, a Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló), valamint a Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény (Tiszafüred-Örvény) is 50 százalékos kedvezménnyel látogatható.
 
Június 10-16. között valamennyi nemzeti park és további védett természeti területek várják a természetbarátokat kalandtúrákkal, családi programokkal és különleges előadásokkal. Európa-szerte május 24-én ünneplik az európai nemzeti parkok napját. 

Ezen a napon nemcsak a megőrzendő természeti értékek fontosságára, hanem az ismeretterjesztésre, a minket körülvevő természet bemutatására igyekeznek súlyt helyezni a szakemberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.