Rekordáron

Különleges gyémánt kelt el genfben

Rekordáron, átszámítva nettó 23,5 millió dollárért (18,4 millió euróért) kelt el a Christie,s aukciósház árverésén egy különleges, körte alakúra csiszolt, színtelen, 101,73 karátos gyémánt genfben.

2013.05.16 07:46MTI

Ekkora gyémánt még sosem került kalapács alá. A csiszolás előtt 236 karátos volt. A győztes ajánlatot az a Harry Winston ékszerész tette a drágakőért, aki márciusban egymilliárd dollárért adta el ékszer- és órakereskedését a Swatch-csoportnak. 

Az adóval és a közvetítői jutalékkal együtt összesen 26,7 millió dollárt kell kifizetnie a gyémántért, amelyet a botswanai Jwaneng-bányában hoztak a felszínre, és csaknem két éven át csiszolták. Az egyik genfi luxusszállodában tartott szerda esti aukción 257 tételt ütöttek le összesen 102 millió dollár értékben. 

A Christie,s vetélytársa, a Sotheby,s kedden szintén rekordot döntött azzal, hogy 2,37 millió dollárért sikerült elárvereznie Gina Lollobrigida gyémánt és gyöngy fülbevalóit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.