Drágakövek nyomában jár az új sorozat

Medveczky Ilona: kicsalták tőlem a gyémántjaimat!

Minden drágakőnek története van, és az élet úgy hozta, hogy Medveczky Ilona számára ez a história igencsak szomorú. Ki tudja, hogy a művésznő brilliánsai a világ mely pontján, kiknek a kezében forognak éppen.

Drágakövek nyomában képgaléria

2013.03.19 10:24ma.hu

A kőkincsek különös történetét kutatja a Drágakövek nyomában című új sorozat Patrick Voillot rendező csapatának köszönhetően, eközben többek között a turmalin, a zafír, a smaragd és a holdkő legendájának is utánajár, választ adva az összes felmerülő kérdésre, és varázslatos helyekre kalauzolva a nézőket a DoQ csatornán.

Voillot eredetileg gyógyszerésznek készült, azóta azonban több drágakövekről szóló könyv szerzőjeként vált ismertté. Szenvedélye az értékes kőzetek felkutatása akár a leglehetetlenebb helyeken is. Minden expedíció során más ország és más drágakő játssza a főszerepet. Voillot végigkíséri egy-egy kincs útját a kialakulástól egészen a legdrágább ékszerek foglalatáig. Így megtudhatjuk például, hogy miért tetettek az európai királyok mindig rubint koronájukra, és mi az alapja annak a legendának, miszerint a hold sugarai mágikus erejű drágakővé alakultak.

Fotó: DoQ (A galériához KATT a képre!)


Medveczky Ilona a szőrmék és a drágaköveknek nagy ismerője, mégis beleborzong, ha felidézi elveszített brilliánsai emlékét. "Nagyon sok ékszert kaptam a világ minden tájáról, hatalmas gyűjteményem volt belőlük. Leginkább a gyémántokat kedveltem. Akkoriban, amikor 1300 forint volt egy átlagos fizetés, a becsüs 30 millióra értékelte a kollekciót" - kezdte a díva, aki a minőség megszállottjaként a drágakövek esetében is a tökéletességre törekedett.

"Nem a karátok, vagy az érték a lényeges. Amit én viselek, annak legyen hibátlan a csiszolása, a foglalata!" - mondta a művésznő. Egy máig fájó szörnyű élmény az oka, hogy Medveczky Ilona számára a drágakövek rossz üzenetet hordoznak.

"A rendszerváltás idején a tetőteret akartam befejezni és annak a fejében adtam oda az ékszereket egy csoportnak, hogy ők megforgatják azokat a piacon. Aranytálcán nyújtottam oda az értékeket és így váltam az ingatlanmaffia egyik hazai első áldozatává. Semmi nem maradt a drágakövekből, manapság csak a másolataikat hordom olykor" - tette hozzá a revük sztárja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.