Gyémántból és igazgyöngyből készült az ékszer

Több mint félmilliárdot adtak Lollobrigida fülbevalójáért

Rekordárat, 2,29 millió svájci frankot (541 millió forintot) adtak egy jótékony célú kedd esti genfi aukción Gina Lollobrigida gyémánt és természetes gyöngy fülbevalójáért.

Gina Lollobrigida képekben képgaléria

2013.05.15 10:12MTI

Az árverést szervező Sotheby's szerint saját kategóriájában még soha ennyit nem adtak egy pár fülbevalóért, legalábbis aukción. Az eddigi legdrágább ilyen ékszer Elizabeth Taylor néhai hollywoodi filmcsillag Bulgari-fülbevalója volt, amelyet 1,98 millió dollárért árvereztek el 2011-ben.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Az aukción összesen 4,74 millió frankért (1,12 milliárd forint) kelt el az a 23 becses ékszer, többségében a Bulgari műhelyeiben az 1950-es és 1960-as években készült remekmű, amelyet a 85 éves olasz színésznő bocsátott áruba abból a célból, hogy egy őssejtkezeléseket végző nemzetközi kórház olaszországi létrehozását támogassa a bevételből.

Az 1950-60-as évek szexszimbóluma, aki maga is jelen volt az aukción, azt mondta, hogy az ékszerek már elég örömöt szereztek neki, és ideje, hogy valami magasztosabb célt szolgáljanak. A filmcsillag által eladásra kínált ékszerek között volt egy Bulgari nyakék és karkötő kombináció, valamint egy Bulgari-gyűrű egy 19,03 karátos párnaalakú gyémánttal, amelyek mindegyike 749 ezer frankért talált vevőre.

Több mint 600 luxuscikk kelt el 74,8 millió svájci frank (17,6 milliárd forint) összértékben az aukción, amely a tóparti genfi luxusszállodákban drágakövekből, ékszerekből, karórákból és más fényűzési cikkekből a nagy árverezőházak által tartott hagyományos tavaszi árverések sorába illeszkedett.

Gina Lollobrigida fülbevalójához hasonlóan a maga kategóriájában rekordáron, 2,85 millió frankért (673 millió forintért) kelt el egy 18. század végéről származó 74,53 karátos ritka sárga gyémánt, amely valaha Ahmad perzsa sah, az 1796-tól trónon levő Kádzsár-dinasztia utolsóként, 1909-től 1925-ig uralkodó tagjának birtokában volt. Egy gyűrűért, amelyet egy 27,9 karátos fényesre csiszolt fehér gyémánt díszít, kereken egymilliárd forintot (4,25 millió frankot) adtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.