A drogkartellé lehetett a fegyverarzenál

Drága fegyver: gyémántokkal rakták ki az aranyozott kalasnyikovot

Aranyozott, gyémántokkal és smaragddal kirakott AK-47-es gépkarabélyt (kalasnyikovot) foglaltak le a hatóságok Hondurasban - közölte az ügyészség.

2013.01.08 11:29MTI

A fegyver a hírhedt mexikói drogkartell, a Los Zetas valamelyik tagjáé lehetett. Az 50 ezer dollár értékű lőfegyvert pénteken találták meg egy razzia során, amelyben 11 teherautót foglaltak le egy farmon a közép-amerikai országban. A kétnapos razziában összesen kétmillió dollár értékű fegyverarzenált foglaltak le a hondurasi hatóságok - közölte az ügyészség helyi idő szerint hétfő délután. Két embert őrizetbe vettek.

A volt katonák által alapított Los Zetas az egyik legerőszakosabb drogkartell. A bűnszervezet a hatóságok szerint nemcsak Mexikóban, hanem szinte az összes közép-amerikai országban jelen van, hogy biztosítsa a Dél-Amerikában megtermelt kokain útját a legfőbb felvevőpiacra, az Egyesült Államokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.