Sajtószabadság nemzetközi napja

Büntetlenül maradnak az újságíró-gyilkosságok számos országban

Az elmúlt tíz évben a szakmában dolgozók elleni gyilkosságok közül Irakban 93, a Fülöp-szigeteken pedig 55 maradt büntetlen. Szomáliában csak tavaly 12 ilyen esetet jegyzett fel a nemzetközi szervezet.

2013.05.03 03:29MTI

Irakban, Szomáliában és a Fülöp-szigeteken nagy arányban marad felderítetlen és büntetlen az újságírók erőszakos halála - állapította meg a sajtószabadság nemzetközi napja alkalmából csütörtökön kiadott jelentésében az újságírók védelmével foglalkozó független szervezet, a Committee to Protect Journalists (CPJ). Az elmúlt tíz évben a szakmában dolgozók elleni gyilkosságok közül Irakban 93, a Fülöp-szigeteken pedig 55 maradt büntetlen.

Szomáliában csak tavaly 12 ilyen esetet jegyzett fel a nemzetközi szervezet. Kiemelte a CPJ Oroszországot és Nigériát is. Utóbbi most először került fel a listára, miután az elmúlt években öt újságíró-gyilkosság is történt, és egyiket sem oldották meg. Oroszországban tíz év alatt 14 gyilkosság maradt felderítetlen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.