Az EB egészítse ki a médiára vonatkozó irányelvet

Online aláírásgyűjtésbe kezdtek civilek a sajtószabadságért

Online aláírásgyűjtésbe kezdett négy civil szervezet a sajtószabadságért csütörtökön.

2013.02.28 19:39MTI

A sajtószabadság "csorbítatlansága érdekében" elindított akcióval egymillió európai és 16 ezer 500 magyar állampolgár támogató aláírását akarják összegyűjteni, hogy az Európai Bizottság egészítse ki a médiára vonatkozó irányelvet és a jogszabályokba építse be a sajtó sokszínűségét biztosító garanciákat.
   
Susán Eszter, a Magyarországi Európa Társaság, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Milla Egyesület (amely a Haza és Haladás Egyesülettel, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalommal alkotja az Együtt 2014 választói mozgalmat) és a Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózatának koalíciója által indított kezdeményezés koordinátora közleményében azt írta: "az európai kampány három elrettentő példaként Silvio Berlusconi, Rupert Murdoch és Orbán Viktor médiához való viszonyát mutatja be, s felhívja a figyelmet a gazdaság, a korrupció és a politika veszélyeire".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.