Egy hírtelevízió sugárzásának korlátozása miatt

A sajtószabadságért tüntettek Ukrajnában

A sajtószabadságért tüntettek több ukrán nagyvárosban szombaton amiatt, hogy az ország nagyobbik részében a kábelszolgáltatók korlátozzák a TVi nevű, a hatalommal szemben rendkívül kritikusnak tartott hírtelevízió műsorát.

2012.09.08 16:40MTI

Kijevben körülbelül háromezren gyűltek össze a főváros egyik központi terén. A demonstráción a magát semlegesnek nevező hírtelevízió szerkesztői, valamint tényfeltáró anyagaikról és provokatív kérdéseikről ismertté vált riporterei mellett felszólalt Arszenyij Jacenyuk, a Julija Timosenko bebörtönzött volt miniszterelnök mögött álló Egyesült Ellenzék vezetője, a jelenleg szintén ellenzékben lévő Anatolij Gricenko volt védelmi miniszter és a Vitalij Klicsko vezette Udar (Csapás) nevű párt is képviseltette magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.