Két ünnep egy napon

Múzeumok Éjszakája és a Zene Ünnepe a Millenárison

Idén a Múzeumok Éjszakája és a Zene Ünnepe egy napra esik - Ez alkalomból egy különleges, színes programot élvezhet a látogató a Millenáris Parkban!

2008.06.16 18:15ma.hu

2008-ban a Múzeumok Éjszakája és a Zene Ünnepe egy napra esik. Ez alkalomból egy különleges, színes programot élvezhet a látogató a Millenáris Parkban. A park egész területe lesz a helyszín, 16 órától éjjeli 2-ig.

Zene Ünnepe program:

Minden program ingyenesen látogatható!

Parkolópálya 16.00–24.00 Csocsóverseny

Szabadtéri színpad

16.00–17.30 Magonc Együttes – Az Óbudai Waldorf Iskola 79 fős zenekara.

„Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön. Szívünk együtt dobbanjon. Lelkünk együtt érezzen. Elménk gondolata egy legyen. Fülünk együtt figyeljen a csöndességre. Szemünk egymásba nézzen, tekintetünk összeforrjon. Ajkunk együtt mondjon köszönetet az időért, melyet együtt tölthettünk.”

Az Óbudai Waldorf Iskola 79 fős zenekara – főleg furulyások, dobosok, gitárosok, kobzások ütőgardonosok és egy tekerős – 7-14 éves gyerekekből áll.

Az autentikus népzenét és saját szerzeményeket játszó zenekar minden tagja mesterfokon kezeli hangszerét. A TÉKA Együttes tanítványai ők, és nem nehéz megjósolni produkciójuk hallatán, hogy ők lesznek a jövő magyar népzenéjének ünnepelt művészei. A közeljövőben jelenik meg második lemezük.

Legfontosabb a Magonc együttesben, hogy felszabadultan, szívből, szeretetből muzsikálnak!

22.30–23.00 Magma Tűzszínház

A Magma Tűzszínház látványszínház. Célja olyan összművészeti előadások létrehozása, amelyben kortárs zsonglőr-technikák, mozgásszínházi elemek, látványos jelmez- és díszletkreációk, egyedi videoanimáció, zene- és fénykísérletek találkoznak, működnek együtt.

Fő látványeleme a tűz, amely önmagában is olyan jelenség, aminek sajátos hangulata, ereje, megrendítő és vonzó jelenléte magával ragadja a nézőt és az előadót egyaránt.

A Magma Tűzszínház első, történetbe ágyazott előadásai 2003-ban kerültek bemutatásra, elsőként képviselve ezt a műfajt Magyarországon.

Víziszínpad


18.00–19.00 Cantina Fagott Kvartett

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatóinak sokszínű, különleges koncertje. Fellép: Horváth Andrea, Kotroczó Szabolcs, Méri Balázs, Szilágyi Kristóf.

19.00–20.00 Borbély Miklós Quintett A Jazz Jump Showcase fesztivál 2. helyezett zenekara, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának hallgatóinak koncertje.

Fogadó Földszint

20.00–20.40 Suburban Neon – koncert

A 2008-as Fringe Fesztivál díjazottjai, egy új irányzat, a Dream Rock hazai művelői és irányadói. A Suburban Neon arra vállalkozott a Dream Rock megteremtésével, hogy kiterjesztett és újraértelmezett módon alkalmazza a hagyományos hangszerelést (gitár, basszus, dob, szintetizátor, ének), vadonatúj távlatokat nyitva ezzel a könnyűzenében.

[1/3]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.