A Magvető Kiadó kötetének verseiből

Édes hazám-est a Radnóti Színházban

Édes hazám-estet rendeznek a Radnóti Színházban november 13-án, kedden: a Magvető Kiadó kötetének verseiből és az azóta született egyéb közéleti költeményekből kínálnak ízelítőt színészek és zenészek közreműködésével.

2012.11.04 09:43MTI

Az Édes hazám című versantológia napjaink és a közelmúlt közéleti-politikai költeményeiből ad bő válogatást, kirajzolva az elmúlt két évtized ellentmondásos történetét - olvasható a Radnóti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Az Édes hazám - közéleti-közérzeti költészet a Magvető Kiadó kötetéből című esten Csengery Kristóf, Csoóri Sándor, Erdős Virág, Gergely Ágnes, Kántor Péter, Kemény István, Kovács András Ferenc, Markó Béla, Marsall László, Nádasdy Ádám, Orbán Ottó, Parti Nagy Lajos, Petri György, Szálinger Balázs, Szilágyi Ákos, Térey János és Tóth Krisztina művei hangzanak el.
   
Az eseményen a színház művészei lépnek színpadra: Adorjáni Bálint, Bálint András, Csomós Mari, Szávai Viktória és Szervét Tibor, emellett közreműködik Bárdos Deák Ágnes, Bujdosó János, Kemény Lili, Kemény Zsófi és Kollár-Klemencz László is.
   
A Radnóti Színház novemberben egy másik különleges esttel is várja nézőit: a Libikóka - Krizsó Szilviával fent és lent című produkciót november 12-én, hétfőn láthatja a közönség.
   
Krizsó Szilvia újságíró, televíziós műsorvezető vendége ezúttal Müller Péter Sziámi, a magyar alternatív zenei élet meghatározó személyisége és Jaksity György közgazdász, üzletember. Az esten Darvas Ferenc zongorán játszik és a Radnóti Színház művészei is közreműködnek.
   
"Az egyiknek sikerül, a másiknak nem" - állítja a híres sláger és Krizsó Szilvia, az est házigazdája is, aki vendégeit sikerről és kudarcról faggatja. Az est könnyű anekdotázást és őszinte vallomásokat kínál, "elsöprő győzelmek és csúfos bukások története meglepetésekkel - a közönség és a vendégek számára is".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.