Október 18-án

Aj Vejvej-filmmel nyílik a budai Átrium Film-Színház

A kínai ellenzéki művészről, Aj Vej-vejről szóló dokumentumfilmmel nyílik meg újra október 18-án, csütörtökön a budai Átrium mozi, amely ezentúl Átrium Film-Színház néven kulturális befogadó térként működik majd.

2012.10.14 21:29MTI

Az Alison Klayman rendezésében készült Ai Weiwei: Never Sorry című dokumentumfilmet, amely idén elnyerte a Sundance Filmfesztivál különdíját, a Magyarhangya forgalmazza. Az október 18-i bemutató előtt a rendező köszönti a közönséget, majd György Péter esztéta és két művészettörténész, Petrányi Zsolt, valamint Nagy Mercédesz tart bevezetőt - tájékoztatták az MTI-t a hétvégén a szervezők. 

A Magyarhangya közösségi filmforgalmazó a kínai máskéntgondolkodó művészről készült portré vetítésével olyan sorozatot kíván elindítani, amely háromhavonta fontos és különleges filmeket kínál a közönségnek. A film az ismert kortárs kínai képzőművész mindennapjait követi nyomon. "Aj Vej-vej építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberi jogi aktivista blogger és óriási twitterező. 

Nem fél kritizálni a kínai kormányt, szembeszáll a jogsérelmekkel és küzd a művészet eszközeivel az elnyomás ellen" - olvasható a forgalmazó honlapján (www. magyarhangya.hu/filmek). Az Átrium mozi másfél évtizedig tartotta zárva kapuit. A műemléki védettséget élvező, Bauhaus-épületben található ingatlant nemrégiben a Merlin Színházhoz köthető Angol Nyelvű Színház Kft. vásárolta meg. 

A harmincas évek végén, Kozma Lajos által tervezett épület 300 főt befogadó terme ezentúl nemcsak a mozinézőket, hanem a tánc, a színház, a komoly- és a könnyűzene iránt érdeklődőket is várja. A megújult kulturális térben angol nyelvű előadásokat is tartanak majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.