Egy őrült naplója

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház új bemutatóra készül

Új bemutatóra készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely Gogol Egy őrült naplója című monodrámáját viszi színre.

2012.10.22 23:29MTI

Az orosz író elbeszélése nyomán készült előadás rendezője és szereplője Mátray László, a sepsiszentgyörgyi társulat egyik vezető színésze. A darabról a művész elmondta: "Minden városnak vannak közismert 'félkegyelmű' emberei, akik nagyfokú mélységet hordoznak magukban. Ezeknek az egyszerű embereknek a lelkivilágából próbálok megragadni valamit Gogol szövegén keresztül". 

A színművészt munkájában művészeti tanácsadóként Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi színház rendező-igazgatója segítette. Az előadás arról szól, hogy kisszerű létezésének és elérhetetlen vágyainak szorításában egy ember megőrül. Gogol klasszikusa a világirodalom egyik legmegrendítőbb vallomása az emberről, aki a társadalmi kötöttségek és a személyiség ellenőrizhetetlen vágyainak harcában alulmarad - olvasható aszínház közleményében. Az előadás dramaturgja Márton Imola és Nagy B. Sándor. A bemutató pénteken este lesz a sepsiszentgyörgyi színház Kamaratermében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.