Bemutató a József Attila Színházban

Egy szerelem három éjszakája

Hubay-Ránki-Vas Egy szerelem három éjszakája című zenés darabjának premierjét november 10-én tartja a József Attila Színház, Huszti Péter rendezésében.

2012.11.03 21:29MTI

A darabban, amelyben ismert slágerek szólalnak meg, a főbb szerepeket Piros Ildikó, Magyar Tímea, Viczián Ottó, Benkő Péter, Nemcsák Károly, Csere László és Győri Péter játssza. A produkció a József Attila Színház második bemutatója az idei évadban - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Radnóti Miklós életének utolsó időszaka ihlette Hubay Miklós író, Vas István költő és Ránki György zeneszerző művét, az Egy szerelem három éjszakáját. Az első magyar musicalként számon tartott darab a II. világháború mozgósításainak idején játszódik.

A mű szerelemről, elvágyódásról, hazaszeretetről, hűségről, önfeláldozásról, az emberi méltóság megőrzéséről szól. A darab örökérvényű kérdéseket feszeget, egyebek mellett arra keresi a választ, hogy miként maradjunk emberek a sorsunkat befolyásoló nehéz körülmények között.

A művet 1961-ben mutatták be először színpadon, majd 1967-ben film is készült belőle. A darab a magyar színháztörténet egyik klasszikus értékévé vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.