Nem akarja

Franz Welser-Möst karmester megsérült

Lemondta Richard Strauss Saloméjának tokiói dirigálását Franz Welser-Möst főzeneigazgató, mert múlt héten megsérült a karja. A Bécsi Állami Operaház négy programmal vendégszerepel szombattól egy hónapig Japánban.

2012.10.10 11:44MTI

A Salome vezénylését Peter Schneider veszi át. A Bécsi Állami Operaház 1980 óta rendszeresen, 2012-ben immár nyolcadik alkalommal turnézik Japánban.

Négy darabbal vendégszerepelnek: a Salome mellett Donizetti Anna Bolenáját, Mozart Figaró házassága című operáját és Mozart A varázsfuvolájának gyermekváltozatát játsszák.

Tokióban a több mint 2 ezer személyes Bunka Kaikan Hallban, Jokohamában a szintén nagy befogadóképességű Kanagava Kenmin Hallban lépnek fel, a gyermekeknek szánt A varázsfuvolának pedig a Kanagava Művészeti Színház ad helyet. Az összesen 11 előadáson a bécsi dalszínház több mint 350 alkalmazottja dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.