A karmester abbahagyta a vezénylést

Félbemaradt a szimfonikus koncert: belecsörgött a telefon

Példa nélküli a New York-i Filharmonikusok történetében az az eset, ami a héten történt Gustav Mahler szimfóniájának utolsó tételénél: a karmester abbahagyta a dirigálást egy megcsörrenő telefon miatt.

2012.01.13 08:29ma.hu / MTI

Megszólalt egy mobiltelefon a New York-i Filharmonikusok egyik előadásának vége felé, ezért Alan Gilbert karmester egyszerűen abbahagyta a vezénylést. A zenekar épp Gustav Mahler IX. szimfóniájának záró tételét játszotta a Lincoln Center Avery Fisher termében, amikor csilingelő xilofonhang zavarta meg a műélvezetet.

A karmester először csak egy meglehetősen zord tekintetet küldött a nézőtér első sora felé, ahol a renitens néző ült, ám amaz vagy nem hallotta a telefonját, vagy a reakcióidejével voltak gondok, mindenesetre senki nem moccant, a különös dallam meg egyre csak zengett.

Miközben a zenekar igyekezett tartani az eredeti ütemet, Gilbert karmester hangosan felszólította a telefon gazdáját, hogy hallgattassa el a készüléket. A felszólítás azonban ugyancsak süket fülekre talált, így végül Gilbert - aki korábban még soha ehhez hasonlót nem tett - abbahagyta a dirigálást és addig nem volt hajlandó folytatni az előadást, míg a süket és lassú néző ki nem kapcsolta a telefont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.