Nyolcvankilenc éves volt

Elhunyt Wolfgang Rennert karmester

Özvegye közölte: elhunyt 89 éves korában Wolfgang Rennert német karmester.

2012.03.27 16:59MTI

A berlini Staatsoper Unter den Lindenben és a drezdai Semperoperben számos neves rendezővel dolgozott, például Ruth Berghaussal, Fischer Erharddal, Harry Kupferrel és Luca Ronconival. Wolfgang Rennert repertoárján főként Richard Strauss, Mozart és Wagner művei szerepeltek.
   
Wolfgang Rennert részben Kölnben, részben a salzburgi Mozarteumban Clemens Kraus irányítása alatt képezte magát. Frankfurtban, majd a müncheni Theater am Gärtnerplatzban vezényelt, a hatvanas évek végén Hans Pischner intendáns hívta Kelet-Berlinbe az állami operaház zeneigazgatójának. 1980-tól 1985-ig ugyanezt a posztot töltötte be a mannheimi Nemzeti Színházban.
   
Rómában, a londoni Covent Gardenben, San Franciscóban, Dallasban és a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Koppenhágában, Lisszabonban megbecsült vendégművész volt. A karmesteri pódiumon utoljára Drezdában állt 2008-ban, A varázsfuvola előadását vezényelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.