Kurt Masurt kórházba szállították

Koncertezés közben összeesett a világhírű karmester

Rosszul lépett és elesett a párizsi Champs Elysées Színházban Kurt Masur csütörtök este.

2012.04.27 07:30MTI

A 85. évében járó világhírű karmester a Francia Nemzeti Zenekarral adott hangversenyen épp Csajkovszkij 6. "Pathétique" szimfóniáját dirigálta, amikor egy kis pódium felé tartva rosszul lépett és elesett.
   
"Masurt elővigyázatosságból kórházba szállították, de esésének nincs köze Parkinson-kórjához" - mondta el Camille Grabowski, a karmester szóvivője, hozzátéve: amikor ő éjjel 2-kor elhagyta a kórházat, a dirigens "tudatánál volt és tudott beszélni".
   
Masur a világ egyik legismertebb német kortárs karmestere. Három évtizeden át dirigálta a lipcsei Gewandhaus Zenekart, de New York, London és Párizs legnagyobb presztízsű zenekarait is vezényelte, számos koncertturnéján bejárta az egész világot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.