Eger, Pannonhalma, Villány, Balaton

Borvidékek ízvilága a Magyar Nemzeti Galériában

Az egri, a villányi, a balaton-környéki és a pannonhalmi borvidékek mutatkozik be július 4. és 25. között a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) által meghirdetett, Borszerda elnevezésű sorozatban a Budavári Palota panorámateraszán.

2012.06.26 08:54MTI

"A jó bor kulturális élményt is jelent. Eger, Pannonhalma, Villány, a Balaton ízei mellett hangok, képek villannak föl, hiszen a szép bor maga is egy szellemi kaland" - olvasható a Nemzeti Galéria MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az MNG tájékoztatása szerint az érdeklődőket az egyes borvidékek ízvilágához, hangulatához, kultúrájához kapcsolódó tematikus tárlatvezetésekkel és kamarazenei koncertekkel várják négy szerdán 18 és 22 óra között.

Július 4-én a St. Andrea és az Orsolya Pincészetek borain keresztül Eger, avagy "a magyar Burgundia" mutatkozik be a budai várban, miközben a látogatók elsősorban az MNG középkori gyűjteményéhez kapcsolódó programokat élvezhetnek.

A következő szerdán Villány, konkrétabban a Sauska Pince borai lesznek a középpontban, a programok, tárlatvezetések pedig leginkább a magyar impresszionizmust és a korszak nagy mestereinek - Ferenczy Károly, Csontváry Kosztka Tivadar - művészetét járják körül.

Július 18-án a dél-balatoni Konyári Pincészet a Borszerda vendége, a látogatók pedig Szőnyi István, Bernáth Aurél, Egry József, valamint Munkácsy Mihály festményeiben gyönyörködhetnek az MNG vezetései során.

A záró Borszerda a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borain és a Nemzeti Galéria gyűjteményének barokk, illetve kortárs művein keresztül a hagyomány és a modernitás viszonyát vizsgálja. A sorozat részletes programját a www.mng.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.