A tárlatot Balla János nagykövet nyitja meg

Caravaggio ihlette magyar festő kiállítása nyílik Máltán

Cserna Tamás magyar festőművész Caravaggio ihlette festményeiből nyílik kiállítás pénteken Málta szigetén, Birguban. A tárlatot Balla János nagykövet nyitja meg.

2012.06.19 19:05MTI

Az In The Wake of Caravaggio (Caravaggio nyomán) című kiállítást, amely a Birgu szívében álló Inkvizítori Palota múzeumában mutatkozik be, a szigetország kulturális örökségi hivatala, a Heritage Malta, valamint a római magyar nagykövetség és a máltai Opus 64 galéria szervezte - ismertette kedden a maltatoday.co.mt máltai hírportál.

A portál cikke szerint a kiállítás interkulturális dialógust teremt Magyarország és Málta között, a művész olajképeit ugyanis Caravaggio képei ihlették, aki rövid élete vége felé egy ideig Máltán alkotott, és több kulcsfontosságú műve született ott. A reneszánsz mester máltai képein is megjelenik a jellegzetes fény-árnyék játék. Ezt alkalmazza Cserna is a tárlaton megtekinthető képein.

A Passion and Pastorals (Szenvedély és pásztorjáték) alcímű kiállítást Balla János, Magyarország római nagykövete - aki Máltán is képviseli hazánkat - nyitja meg péntek este. A festmények augusztus 19-ig tekinthetők meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.