Szutyok

Pintér Béla és Társulata Torunban szerepel

A Pintér Béla és Társulata a toruni Kontakt Fesztiválon szerepel Szutyok című előadásával; a lengyel közönség pénteken egy alkalommal láthatja a produkciót.

2012.05.24 08:39MTI

A társulat már nem ismeretlen a lengyel közönség előtt, 2005-ben a Parasztoperát mutatták be, amellyel két díjat is elnyertek: az eredeti színházi formanyelv és a legjobb zene díját - közölte a társulatnak otthont adó Szkéné Színház az MTI-vel.

Mint írják, 21. alkalommal gyűlnek össze a nemzetközi színházi szakma legjobbjai a lengyel város fesztiválján, amely az első volt azok között, ahol nyugat és kelet találkozott. Sok ma már ismert rendezőnek nyújtott nagy lehetőséget a fesztivál, sokaknak innen indult nemzetközi karrierje. A magyar társulatok közül megfordult már itt a Krétakör és a Katona József Színház is, amelyek szintén több díjat elnyertek a korábbi években.

Pintér Béla és Társulata júniusban Wiesbadenben, augusztusban pedig Zürichben vendégszerepel, mindkét városban a Szutyok című előadással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.