Kloves visszatérne

Életre kelti Maugliékat a Warner

A dzsungel könyvéből új feldolgozás születhet a Warner stúdiónál.

2012.04.30 06:45MTI

Új feldolgozást tervez A dzsungel könyve című irodalmi klasszikusból a Warner Bros. amerikai filmstúdió, amely élőszereplős változatban idézné meg újra Kipling híres hőseit.

A Variety című filmes szaklap úgy értesült, a stúdió jelenleg tárgyalásokat folytat Steve Kloves forgatókönyvíróval, aki a Harry Potter-történetek után ezúttal nemcsak a szkriptért, hanem a rendezésért is felelős lenne.

Kloves az 1989-es Azok a csodálatos Baker fiúk és a négy évvel később készült Hús és vér című filmjei óta nem ült be a rendezői székbe, így A dzsungel könyve jelentené számára a visszatérést.

Rudyard Kipling művének eddigi leghíresebb feldolgozása a Disney 1967-es, klasszikussá vált rajzfilmje volt. Maugli és a dzsungel lakóinak története sokak szemében meseként él, noha az 1894-es novellagyűjteményben szereplő történeteknek fontos erkölcsi mondanivalója van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.