Jön a 8.

Szuperhősökkel töltené be a Warner a potternyi űrt

A hamarosan mozikba kerülő utolsó, nyolcadik filmmel a széles vásznon is véget ér a Harry Potter-sikersorozat. Az így keletkező űrt képregényfilmekkel igyekszik betölteni a Warner Bros. filmstúdió.

2011.07.05 17:28MTI

A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész a jövő héten mutatkozik be a mozikban. A filmmel a Warner egy virágzó vállalkozása ér véget: a Potter-saga a világ legsikeresebb filmsorozatának számít, az eddig vetített hét epizódja összesen 6 milliárd dolláros jegybevétel hozott a stúdiónak.

Elemzők az utolsó produkció bemutatása kapcsán arról spekulálnak: mihez kezd most a stúdió, mivel tölti be a biztos bevételi forrásnak számító Potter-filmek után támadt űrt?

Jövőre Christopher Nolan egy újabb Batman-filmje, a The Dark Knight Rises töltheti meg a kasszát, hiszen a 2008-ban vetített második epizód, A sötét lovag globális bevétele elérte az egymilliárd dollárt.

A The Hobbit: An Unexpected Journey (A hobbit: Váratlan utazás) ugyancsak a 2012-es év aranytojást tojó tyúkjának számít. Peter Jackson 3D-ben készülő újabb Tolkien-feldolgozását világszerte nagy várakozás előzi meg.

Tavaly Alan Horn, a stúdió elnöke arról beszélt, hogy az utolsó Potter-film után következő években a Warner igyekszik majd kiaknázni a képregényhősök kalandjainak megfilmesítéséből várható hasznot.

Az ezzel kapcsolatos reményeket azonban most a nyári moziszezon két gyöngén szereplő képregényfilmjére, a Thorra és a Zöld Lámpásra mutogatva hűtötték le a pénzügyi szakemberek. A Warner azonban bizakodó: 2012-re jegyezte elő az új Superman-film, a Man of Steal bemutatását.

Hogy erősítsék a csapatot, a Batman-rendező Nolant - "akinek a keze alatt minden arannyá válik" - kérték fel producernek. És a stúdió további tervei között szerepel a Wonder Woman című képregény filmrevitele is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.