Bátor Tintanyúl Élményközpont is lehetne

Chuck Norris nevét kapja az új szegedi intézmény?

Félezer javaslat érkezett Szeged új kulturális és közművelődési intézményének elnevezésére.

2012.03.28 18:10MTI

Több mint félezer javaslat érkezett Szeged új kulturális és közművelődési intézményének elnevezésére: van aki megtartaná a jelenlegi Agóra "munkanevet", van, aki tudósról vagy művészről nevezné el, de érkeztek olyan különleges javaslatok is, mint a Bátor Tintanyúl Élményközpont.

A szegediek korábban is lelkesen vettek részt újonnan épült létesítmények elnevezésében, így kapta a város új Tisza-hídja Móra Ferenc nevét és az újszegedi fürdőkomplexum a Napfényfürdő elnevezést.

A kétmilliárd forintos beruházással őszre elkészülő új intézmény esetében a különböző internetes felületeken és a papír alapú szavazólapokon csaknem félezer szegedi próbálkozott a névadással, és voltak, akik több javaslatot is beküldtek - tájékoztatta Vécsey Ágnes, az önkormányzat sajtófőnöke az MTI-t.

A következő fordulóban egy szakértőkből álló zsűri választja ki azt az öt névjavaslatot, amely minden szempontból megfelel a követelményeknek, majd ismét a szegedieké a szó: szavazás kezdődik, és azon dől el a végleges elnevezés.

A szervezők nem kis meglepetésére sokan döntöttek úgy, hogy a jelenlegi "munkanév", az Agóra pont jó lesz a későbbiekben is. Néhányan szeretnék Szent-Györgyi Albert, Neumann János vagy Öveges József nevét belekomponálni az elnevezésbe, másoknak Juhász Gyula és Gregor József jutott eszébe. Természetesen tucatnyian javasolták a napfény különböző variációit és sokan próbálkoztak a varázs, a tudomány és a csoda szavak valamilyen formájával is.

Akadtak olyanok, akiknek igazán különleges ötlet jutott az eszébe: érkezett javaslat a Bátor Tintanyúl Élményközpont elnevezésre, és olyan is van, aki TAK-nak nevezné az új kulturális intézményt, mivel az egyetem tanulmányi és információs központját is mindenki csak TIK-ként emlegeti.

A négyszintes, 6700 négyzetméteres épület hármas funkciót tölt majd be. Itt folytatja működését a város egyik fontos kulturális intézménye, a Százszorszép Gyermekház. A központ egyik fontos attrakciója lesz az egyetem ide költöző informatikatörténeti múzeuma. Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjával közösen pedig látványlaboratóriumokat alakítanak ki, ahol a természettudományok törvényszerűségeit, érdekességeit ismerhetik meg a Tisza-parti városban tanuló vagy idelátogató diákok és a felnőttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.