Egész életében kísértették a gyerekkori emlékek

Súlyos alkoholista volt Chuck Norris apja

A most hatvannyolc éves színész egymásután hatszor volt karate világbajnok, harminckét karate iskolát alapított, fekete öves Tang Soo Do-ban és Tae Kwan Do-ban, utóbbiban nyolc danos mester.

2008.08.02 18:34rtlbulvar.hu
Chuck Norris

Chuck Norris 1940. március 10-én született az Oklahoma állambeli Ryanben. Nem volt felhőtlen a gyermekkora: egyedül nevelte az édesanyja, súlyos alkoholista apjával nemigen tartotta a kapcsolatot. A hozzáfűződő gyermekkori rossz emlékek kihatottak egész életére. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy létrehozott egy nonprofit szervezetet, amely a drog, valamint az iskolán belüli erőszak ellen harcol.

A küzdősportokban fiatalon, rövid idő alatt komoly sikereket ért el, annak ellenére, hogy az első három versenyét elvesztette. 1966-tól azonban nem talált legyőzőre. Nincs olyan harcművészeti ág, amelyet ne ismerne. Norris, a Walker, a texasi kopó című sorozat sztárja 1968-ban állt először kamerák elé, hírnévre azonban csak öt évvel később, Bruce Lee oldalán tett szert, A sárkány visszatér című filmben. A következő tíz évben többnyire az igazságért küzdő, jóságos hős szerepében láthatták a nézők. Az újabb világsikerre, amelyet az Ütközetben eltűnt című mozi hozott meg számára, 1985-ig kellett várnia. Az említetteken kívül, többek között játszott a Karatés védőangyal, Az igazság megszállottja, az Út a pokolba, a Szuperhekus kutyabőrben és Az elnök zsoldosa című filmekben.

Chuck Norris 1992-ben megalapította saját produkciós cégét, és sorra gyártja az akciófilmeket. Tizennyolc évesen nősült először, harmincegy évi házasság után elvált. Másodszor tíz évvel ezelőtt házasodott. A feleségei két-két gyermeket szültek.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.