Körbepörgő közkedvenc lett a kungfus

Amerika is felfedezte Chuck Norrist

Chuck Norris hollywoodi akciófilmsztár manapság kultfigurának számít az Irakban szolgáló amerikai katonák körében éppúgy, mint az iraki biztonsági erőknél. A harcművészeti guru akkora népszerűségnek örvend a fegyveres testületekben, hogy rajongói nemcsak Irak-szerte, de még Kuvaitban is telefirkálják a róla szóló aranyköpésekkel a mosdók falát.

2008.03.12 08:45MTI
hirdetés

Legendája pedig már internetes jelenséggé vált: a Norris-"tényeknek" külön honlap készült, amely olyan szállóigévé vált mondásokat tartalmaz, mint: "Irakban nincsenek tömegpusztító fegyverek, mert Chuck Norris Oklahomában él" vagy "Superman Chuck Norris pizsamáját hordja" vagy "Nincs evolúció. Csak olyan teremtmények listája, amelyeket Chuck Norris élni hagyott".

A színész számos alkalommal ellátogatott az Irakban szolgáló amerikai katonákhoz, és tavaly tiszteletbeli tengerészgyalogossá nevezték ki. A Fallúdzsában szolgáló amerikai katonák szerint az akcióhősből azért vált legendás figura, mert amellett, hogy támogatja őket, legyőzhetetlen, szuperférfias fellépése példaképpé tette.

"A tréfák csak öregbítik a legendáját. Cseppet sem sértőek rá nézve" - nyilatkozta a fallúdzsaiak egyik őrmestere.

"Norris a legnehezebb háborús időkben is ellátogatott Irakba, amikor a többi híresség lapított. Közülünk való" - ismerte el a kungfufilmekkel elhíresült sztár érdemeit egy bagdadi katonai illetékes.

Az élő legenda hatása alól az iraki biztonsági erők sem tudták kivonni magukat. Az egyik rendőrségi kiképzőtisztre becenévként rá is ragadt az amerikai színész neve. Igaz, hogy korábban fogalma sem volt róla, kit tiszteljen benne, ám amikor megmutatták neki egy videóját, már büszkén osztozott a "nagy harcos" imázsán: "Megmenti a várost, megvédi az asszonyokat és a gyerekeket és leszámol a bűnnel, akárhol kövessék is el. Nekünk is olyanoknak kéne lennünk, mint Chuck Norris" - lelkendezett az iraki tiszt.

Chuck Norris Chuck Norris-vicceket olvasBesztof

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.