A politika könnyebb arca

Belgrádi randalírozók a YouTube új sztárjai - nézze meg!

Hazafias cselekedet a fosztogatás? - Ezt a kérdést teszi fel az AP hírügynökség belgrádi tudósítója azután, hogy a hét végére félmillióan töltötték le az internetről azt az amatőr videofelvételt, amelyen két fiatal nő fosztogatja a belvárosi üzleteket a Koszovó függetlensége elleni 150 ezres tüntetés idején.

2008.02.26 07:40MTI

Miközben garázdák fölgyújtották az Egyesült Államok és más nyugati hatalmak belgrádi nagykövetségét, törtek, zúztak a belvárosban, két fiatal nő a betört kirakatú üzleteket járta végig és mindenhonnan nagy szatyrokkal jött ki. Egy amatőr kamera követte őket, sőt az operatőr meg is kérdezte az egyiket, hogy megtalálta-e a méretének megfelelő darabot az exkluzív ruhaboltban.

A jól öltözött nők először több doboz csokoládét zsákmányoltak, majd egy sportcipőboltban szereztek maguknak márkás árút. A szerzés izgalma egyre jobban elöntötte őket, egyre több tasakkal rohantak be egymás után a feltört üzletekbe, majd egyikük a tömött táskákkal dühödten a kamera felé csapott.



A járdán minden kihullott, szétesett, s a nők izgatottan kapkodták össze a földről a lopott holmit. Az egyikük egy kapualjba húzódott, s egy nadrágot akart felpróbálni, végül harisnyanadrágban futott tovább a "szajréval" Belgrád elegáns bevásárló utcáján, a Knez Mihajlován.

A történetet föltették a You Tube videomegosztó portálra, s szinte az egész Balkánon letöltötték azt. Maja, az egyik besurranó tolvaj a felvételen azt mondta, hogy "azért loptunk, mert szegények vagyunk, s nem azért mert gazdagok". A YouTube "sztárjai" megerősítették: "Viseljük tetteink következményeit".

Szerb államügyész ugyanis már szombaton utasításba adta, hogy "gyűjtsék be" a huligánokat és a tolvajokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.